Kiinteistönvälittäjällä on useita eri tehtäviä

Kun on aika myydä omaa asunto eteenpäin, monelle herää kysymys; Onko kiinteistönvälittäjä tarpeellinen? Kiinteistövälitys on aivan oma taiteenlajinsa ja tässä blogissa haluamme kertoa kiinteistövälityksestä prosessina, jotta sinä osaat valmistautua ja saat parhaan mahdollisen hyödyn irti talosi myynnistä. Tervetuloa blogiin. Toivottvasti löydät täältä hyödyllistä tietoa.

Kaikki alkaa siitä, kun on päätät että on aika laittaa asuntosi myyntiin. Joskus hinta-arvion tekeminen voi olla haastavaa, sillä kodin myyntiin liittyy niin paljon tunnesidettä tai et ehkä ole aivan varma alueesi hinta-tasosta. Tässä asiassa kiinteistövälittäjä tulee tarpeeseen. He voivat tehdä sinulle hinta-arvion ja käyvät tässä vaiheessa myyntiprosessin läpi kanssasi. Tämä ei vielä sido sinua mihinkään, vaan voit rauhassa keskustella välittäjän kanssa heidän suunnitelmistaan asuntosi myyntiin liittyen. Voit myös kilpailuttaa oman seutusi eri välittäjiä.

Kun löydät sinulle oikean kiinteistövälittäjän

Hienoa että löysit kiinteistövälittäjän kenen kanssa yhteistyö sujuu! Nyt on aika tehdä toimeksiantosopimus. Tähän sopimukseen kirjataan välitysliikkeen palkkio, asunnon ja myyjän tiedot sekä tieto siitä, miten pitkään sopimus on voimassa. Kiinteistövälittäjän päätehtävä on vastata asunnon markkinoinnista. Tähän sisältyy valokuvien ottamien asunnosta, aika usein asuntoja stailataan ennen kuvien ottoa, haluathan että asuntosi on parhaimmillaan. Kiinteistövälittäjällä on silmää sille mikä myy, joten hänen ammattitaitonsa tulee tarpeeseen tässä vaiheessa. Parhaat asunnon myyntikuvat ovat sellaiset, mistä tuleva ostaja osaa jo nähdä valmiiksi itsensä asumassa tässä asunnossa. Markkinointi ei ole vain valokuvausta, kiinteistövälittäjä tekee myös myynti-ilmoituksen ja jakaa sitä eri asunnonvälitys kanaviin. Yleensä välittäjät hyväksyttävät myynti-ilmoitukset myyjillä ennen niiden laittamista internettiin.

Seuraava vaihe: Asuntoesittelyt ja kaupanteko

Kiinteistönvälittäjä vastaa asuntoesittelyjen järjestämisestä ja niiden aikataulujen sopimisesta. Tämä voi olla aikaa vievää puuhaa, joten sinua helpottaa suuresti kun annat ammattilaisen hoitaa esittelyt. Kun ostaja löytyy, he tekevät tarjouksen välittäjälle. Välittäjä kirjaa ylös tarjouksen ehdot ja varmistaa että ostajat tietävät mitä sopimukseen kuuluu. Tämän jälkeen myyjä päättää tarjouksen hyväksymisestä tai vastatarjouksen tekemisestä. Kun tarjous on hyväksytty järjestää kiinteistövälittäjä kaupantekotilaisuuden. Kaupantekotilaisuudessa käydään vielä yhdessä läpi kauppakirja liitteineen ja allekirjoitetaan asiakirjat.  Kun kaupat on solmittu jää kiinteistövälittäjälle vielä muutamia tehtäviä, sillä he hoitavat varainsiirtoveroilmoituksen sekä asunto-osakekaupassa he lähettävät tarvittavat asiakirjat isännöitsijälle. Kiinteistövälittäjiä on monia, ja kannattaakin selvittää, kuka olisi itselle sopivin. Esimerkiksi Vihdoin Kotona Lkv Oy tarjoaa ammattitaitoista apua välityksessä.


jaa